Kerio Control – kontrola obsahu internetu, omezení přístupu na www stránky

Kerio control - uživateléPotřebujete-li kontrolovat, omezit, řídit či jinak kontrolovat přístupy lidí na internetové stránky je možné sáhnout po aplikaci Kerio Control. Díky Kerio Control lze omezit či zakázat přístupu k potencionálně nebezpečným internetovým stránkám a stránkám nepotřebným k práci.

Lze zabránit či omezit přístupy na youtube , osobní emailové schránky či stránky v zahraničí. Kerio Control může hlídat obsah stránek a zakáže uživatelům (zaměstnancům, návštěvníků, studentům..) přístup erotické či porno stránky. Kerio Control je vhodný pro školy, firmy, kanceláře, státní úřady, kde hlídá a blokuje internetové stránky.

Další možností Kerio Control, je kontrola a blokování IP portů kterými mohou do počítačů vniknout viry, trojské koně či podobné software.

Některé aplikace či webové stránky mohou mít velké nároky na datový tok a tím zpomalují rychlost internetu všem v IT síti.  Principielně se jedná o Internetová radia, Voip komunikace, Skype, či programy na sdílení souborů (Peer-to-peer). Někteří správci se snaží tyto aplikace blokovat, aby jeden uživatel nesnižovali rychlost ostatním uživatelů. K blokování, hlídání, zaznamenávání (logování) aktivit lze používat Kerio Control.

One thought on “Kerio Control – kontrola obsahu internetu, omezení přístupu na www stránky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *