Rady ptáka Loskutáka – Zahradní Traktory Mountfield

Štáb televizního pořadu Rady ptáka Loskutáka se vydal za prodejce zahradních traktorů Mountfieldem a vyzpovídal jej.

Reportáž:

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně. A s trochou nadsázky lze říci, také ze sedla zahradního traktoru. Zdá se že tuto radost si užívá stále více majitelů zahrad.

Pták Loskuták: Čím to je, že zahradní traktor je tak vyhledávaným pomocníkem?

Mountfield Tomáš Boukal: Již delší dobu je trend, že lidé se prací na zahradě baví. Sedí v sedačce zahradního traktoru, kochají se a přitom pracují rychle a efektivně.  Traktor je dnes dostupná věc, pořídíte ho za 29 000 Kč. Takový traktor zastane celou řadu činností kolem domu.

Pták Loskuták: Co všechno dnes takový zahradní traktor umí?

Mountfield Tomáš Boukal: Tak samozřejmě primární funkcí traktoru je sečení. Můžete sekat perfektní reprezentativní trávník, ale také přerostlou trávu se stařinou. K tomu jsou potřebné některé věci:

Sekačka,ta by měla být vždy plovoucí, to jest pohyblivě upevněná k traktoru. Sekačka opatřená širokými antiskalpovacími kolečky umožní, že v zatáčce či na nerovnostech se trávník nesedře nepoškodí.

Všechna tráva proudí odhozovým tunelem do sběrného koše. Proto odhozový tunel musí dostatečně široký a přímý, aby vlhká tráva se nikde nezadrhávala. Tunel se poté nebude ucpávat.

Funkce traktorů

Pták Loskuták: To nebude jediná funkce, kterou zahradní traktor plní. je to tak?

Mountfield Tomáš Boukal: Ano je to tak. Traktorem lze převážet různý materiál, jako je zemina, dřevo, polena, uhlí, mulčovací kůra. Zahradní traktor umí trávník

  • provzdušnit
  • čistit
  • vyhrabovat staré listí trávu mech
  • terén válcovat
  • rozmetat osiva či hnojiva
  • v zimě rozmetat písek nebo sůl
  •  v zimě čerstvý sníh pohrabat sněhovou radlicí

https://www.k-domu.cz/traktory/Jak se orientovat v zahradních traktorech jako běžný zákazník?

Zahradní ridery

zahradní rider mountfield Rider CG 6_63 M OHV  EL63MMountfield Tomáš Boukal: Nabídka je opravdu široká, Mountfield má 16 modelů zahradních traktorů. Jedním z traktorů je zahradní rider. Jedná se o základní kategorii je určen pro menší pozemky. Je užitečný na členitých zahradách, jelikož má motor umístěný pod sedačkou. To umožňuje obsluze výborný výhled na sečenou plochu a velmi dobře manévruje. Mezi ridery patří

  • Zahradní rider mountfield Rider CG 6 63 M OHV / EL63M
  • Zahradní rider Rider XE 80 VD

Parametry zahradních traktorů

Na větší pozemky poté doporučujeme klasické zahradní traktory, které se již vybírají podle některých základních technických parametrů. Parametry by měli vždy odpovídat charakteru sečené plochy.

Z těchto parametrů může být například motor, jednoválcový nebo dvou válcový. Výkon motoru máme až 24koní . Záběr sekačky může být až 122 centimetrů.  Velikost koše má objem až 360litrů.  Jsou i další parametry, které lidé často nesledují. Je to například rám traktoru, ten by měl být o síle alespoň 4 milimetry. Pakliže, je tento materiál slabší přenáší se na člověka nepříjemné vibrace. Při extrémním zatížení, může dojít k prasknutí materiálu rámu. Traktory v Mountfiledu jsou

  • zahradní traktor mountfield Traktor XDC 140
  • Zahradní traktor Expert 92.155 A

Ovládání

Pták Loskuták: Zvládne ovládání traktoru běžný člověk?

Mountfield Tomáš Boukal: Ano, ovládání je podobné automobilu. Například display je palubní počítač. Traktory mají automatickou hydrostatickou převodovku místo nutnosti řazení rychlostí. Tempomat nastavitelné sedadlo, auto zásuvka (zapalovač) na 12V a držák na láhve s pitím.

Dovoz traktoru

Pták Loskuták: Pokud takový traktor koupím, to abych přijel s náklaďákem.

Mountfield Tomáš Boukal: To není nutné. Pokud traktor koupíte u Mountfieldu, tak ho přivezeme po celé České republice  zdarma. Je jedno jestli bydlíte v Aši nebo Hodoníne. Traktor sestavíme a připravíme ho k práci. Technik který traktor přiveze, představí všechny funkce.  Vy se posadíte a můžete začít sekat trávu.

Provozí servis

Pták Loskuták: A co ten běžný provozní servis?

Monfild: Je dobré alespoň jednou za rok traktor nechat prohlédnout. Můžete využít posezóních prohlídek, které jsou zdarma.

Cena zahradního traktoru

zahradní traktor mountfield TC 12.5 -98Pták Loskuták: Kolik takový traktor stojí?

Mountfield Tomáš Boukal: Traktor můžeme pořídit již od 29 000 Kč. Vám bych doporučil traktor TC 12.5  /98, který pořídíte za 39 000Kč. Záruka je sedm let.

Pták Loskuták:  Kde mohu takový traktor objednat nebo koupit?

Manfild: Objednat si traktor můžete prostřednictvím webových stránek www.mountfield.cz  a nebo na kterékoli prodejně Mountfiled (54 prodejen v ČR).

Video z pořadu rady Ptáka Loskutáka – teleshoping

Lidé také hledají:

Lidé také hledají

  • monfild traktory
  • manfild akce katalog zahradní
  • maunfield.cz akce
  • manfild
  • mounfield akce nabídka zboží
  • monfild slevy zahradní traktory
  • slevy v manfildu
  • mounfield
  • monfield

A jako bonus jedno starší video z roku 2012

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *