Sprchový kout nemusí být pouze řešením malé koupelny

Sprchové kouty bývají obvykle řešením prostoru malé koupelny. K jejich výhodám patří možnost rychlého sprchování a současně i výrazná úspora vody, energií i času.

Výrobci aktuálně přináší nové možnosti vylepšit si svůj sprchový kout o doplňky, které rozšíří jeho funkčnost takovým způsobem, že z prostoru pro rychlou sprchu se stává plnohodnotné domácí wellness.

Jak z obyčejné sprchy udělat masážní wellness

Pokud si do sprchového koutu nainstalujete kombinaci ruční sprchy a hydromasážního panelu, případně panelu s intenzivním proudem vody s efektem “vodopád”, je možné, že ve sprše budete trávit mnohem více času, jako je obvyklé.

Wellness koupelnové doplňky do sprchy jsou častým důvodem toho, že takto vybavený sprchový kout se stává funkčním doplňkovým zařízením prostorných koupelen, které jsou vybaveny také vanou.

cr011Automatická regulace teploty vody

Zajímavým doplňkem je také termostatická vodovodní baterie, která umožňuje regulaci teploty vody tak, že voda má stabilní teplotu po celý čas sprchování, i když proud vody několikrát zastavíte a znovu pustíte. Toto oceníte zejména u zastavení vody při šamponování a aplikaci mýdla. Tato technologie umožní také výraznou úsporu vody a energií. Termostatická sprchová baterie má speciální ovládací hlavici, zajištěnou proti náhodnému pohybu. Sprchování je tak bezpečné i pro děti a osoby s omezenou hybností. Různé druhy termostatických baterií nabízí například značka RAVAK.

vanicka-lepena

Nízkoprahové sprchové vaničky

Při plánování koupelny se sprchovým koutem je důležitý také výběr vaničky. Pro menší koupelny, anebo v případě, že potřebujete bezbariérový přístup, je ideálním řešením volba sprchového koutu typu Walk-In, který je osazen přímo do podlahy se zabudovaným odtokovým žlabem či podlahovou vpustí. Tento typ sprchového koutu se dá přizpůsobit jakémukoliv prostoru.

Hluboké sprchové vaničky

Další zajímavou možností, kterou ocení majitelé minikoupelen, ve kterých není možné umístit vanu, jsou takzvané minivany – hluboké sprchové vaničky s praktickým sedátkem, které umožní pohodlné sprchování celé rodiny a také koupání pro děti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *