Čištění koberců a čalounění za použití mokré metody

Aby si koberce a čalouněný nábytek zachovaly co možná nejdéle svůj původní vzhled a vlastnosti, je třeba se k nim nejen šetrně chovat, ale rovněž je pravidelně čistit. Pravidelné čištění bez ohledu na to zda se jedná o mokrou nebo suchou metodu odstraní roztoče i prach z koberce a narovná vlas koberce. Pokud však chcete opravdu hloubkový efekt čištění, je nutné využít zmíněné mokré čištění. Za pomoci domácího vysavače na suché čištění lze provést kvalitní běžnou údržbu koberce, ale nedojde k žádnému oživení barev koberce ani sedačky. Díky mokrému čištění je možno dát koberci či potahovině kompletní péči, díky které je možno nejen odstranit roztoče a prach, ale rovněž oživit barvy. Díky jemné parfemaci čisticích prostředků na mokré čištění, je možno provést rovněž decentní provonění čištěné plochy, jež má dlouhotrvající efekt.

Průběh mokrého čištění

Vzhledem k tomu, že mokré čištění je prováděno výhradně profesionálními firmami, rozhodli jsme se na průběh této metody informovat u jedné z těchto firem. Dle pana Zemánka z firmy Čištění koberců Brno je mokré čištění prováděno mnoha druhy strojů/chemie, ale průběh je vždy stejný. Rozdíly jsou pouze ve výkonu strojů či účinnosti chemie.

  • Každý stroj na mokré čištění koberců, čalouněného nábytku a sedaček je vybaven čerpadlem a turbínou.
  • Čerpadlo se stará o nastřikování čisticí směsi do čištěné plochy a turbína zajišťuje odsátí nečistot.
  • Každý stroj je vybaven nádrží na čistou vodu, která se smíchá s chemií a nastřikuje se do čištěné plochy.

Vybavení strojů na mokré čištění

Vysavače jsou vybaveny také nádrží na znečištěnou vodu, která se společně s použitou chemií nasává z čištěné plochy. Celý proces mokrého čištění vypadá na první pohled stejně jako klasické suché čištění. Frekvence vysávání je stejná, protože chemie na mokré čištění je natolik účinná, že dokáže ve zlomku sekundy navázat nečistoty a je možno ji okamžitě odsát. Pro jakékoliv dotazy ohledně této metody čištění je možno kdykoliv kontaktovat zmíněnou firmu čištění koberců Brno nebo v případě přímého zájmu o čištění její pobočku pod názvem Čištění koberců Praha. Čištění čalounění – zde je vidět rozdíl.

čištění čalounění před po
Viditelný rozdíl po čištění – sedačka
Znatelný rozdíl na čalounění křesla
Znatelný rozdíl na čalounění křesla

autor: Michal Z.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *