Fotogalerie a recenze odrážedla Worker JD Bug Billy

Připravili jsme fotografie nejprodávanějšího dětského odrážedla (kola) Worker JD Bug Billy. Jedná se o dětské kolo (bez šlapek), které v roce 2015 patří dle Heuréky mezi nejlépe recenzované (91 recenzí) a nejprodávanější.  V diskusích jej lidé považují za nejkvalitnější v poměru k ceně. V článku najdete Recenze, Velikost kola a dítěte, Řídítka a kola, Váha, Brzda, Fotogalerii, Cena .

Recenze Worker JD Bug Billy

Při výběru byly zvažovány i modely odrážedel Puky, First bike, Čtyřlístek a Davídek. JD Bug zvítězil díky recenzím a ceně do 1400Kč. Ověřili jsme zda jsou pravdivé a přinášíme vlastní zkušenosti.

Kolo dorazilo v krabici o velikosti cca 90x50x30cm. Sestavení kola je na 10 minut, plus dohuštění pneumatik. K sestavení je potřeba pouze imbusový klíč který je v součástí balení.

Ve středové části pod sedlem je navařená kovová část pro uchycení šlapek, které lze dokoupit. [box] Výrobce uvádí:
K tomuto odrážedlu lze dokoupit přídavná šlapátka, po jejichž montáži se z odrážedla stává šlapací kolo. Dítě tak může ještě plynuleji přejít na nácvik klasické jízdy na dětském jízdním kole. [/box] Pravděpodobným výrobcem (dovozcem) je firma Mavel, u které bylo testovací odrážedlo koupeno.

Velikost kola a dítěte

Vybírali jsme odrážedlo pro nejmenší děti od cca 2 let. Odrážedlo Billy je vhodné pro děti od výšky cca 90cm.  Při výšce cca 84 cm, dosáhne dítě špičkami bot, i přesto se jedná o jedno z nejmenších odrážedel. Pokud je dítě zvyklé na enduro o výšce posedu více jak 51 cm ( enduro – plastové odrážedlo pro nejmenší děti od jednoho roku ve tvaru motorky s  dvěma zadními koly) je přechod relativně bez problémový.

  • nejnižší výška sedla 38cm
  • výška řídítek ve středu chytů 53cm

Váha, řídítka, kola

Zvítězilo i tím, že lze řídítka se neprotočí, vyzkoušeli jsme a opravdu je lze natočit o cca 50° na obě strany. JD bug v s hmotností 3,9kg je v porovnání s jinými modely o něco lehčí. Porovnáno s dvěma modely v pražském cyklosportu. Dvou leté dítě kolo bez problému zvedne. Výměna duše probíhá jako u běžného dospěláckého kola. Přední i zadní blatník je z pružného plastu.

Řídítka, kola

Řídítka jsou opatřena pěnovými madly příjemnými na dotek s širokým zakončením z obou stran, tak aby ruce nesklouzli.

Vzhledově připomíná kolo a to i díky nafukovacím (dušovým) pneumatikám s ventilkem vyvedeným do strany. Tak lze duši lépe dofouknout. Průměr kol je 30cm

Brzda

V recenzích je hodně zmiňovaná brzda na levé straně. Brzdu pomocí imbusového klíče sundat a s trochou násilí přendat na pravou stranu řídítek. Imbusový klíč se prostrčí přední stranou páky brzdy. Brzdové lanko brzdy je taženo přes pravou stranu odrážedla, kdy při natočení řídítek doleva se lanko relativně dost natáhne. Přesunutí brzdy doprava se přestane lanko natahovat.

Stisk páky brzdy je dost tuhý a dětské ruce je nedokáží dost zmáčknout – zabrzdit! Páčka brzdy je ve výchozí poloze daleko od rukojeti a malé děti na ni nedosáhnou. Brzda má však postranně malý šroubek, kterým se dá regulovat vzdálenost páčky. Jedná se o velmi užitečnou vychytávku.

Kvalita materiálů

Do kola se opřel dospělý člověk, kovová konstrukce se neprohnula.  Sedlo je klasického pěnového materiálu, které je na kolech pro dospělé. Na nejlevnějších odrážedlech je sedlo z obyčejného plastu, kde musí děti bolet zadek. Sváry trubek rámu jsou plně svařované.

Plastový výplet kol je z pružného materiálu, který se hned nezlomí. Pokud máte možnost koupit toto odrážedlo v bazaru, máte je pravděpodobné, že bude v dobrém stavu.

Fotogalerie JD Bug

Fotografie červené varianty odrážedla. Kliknutím obrázek zvětšíte.

Video jízdy na odrážedlu

Cena

JD bug patří mezi nejlevnější odrážedla,které zároveň potěší svoji kvalitou. Aktuální cenu vidíte v grafu níže. V době psaní této recenze je cena 1300 Kč.
Graf ceny produktu Worker odrážedlo JD Bug Billy poskytuje server Heureka.cz

Další recenze lidí kteří kolo koupili

Níže uvádíme další recenzce lidí. Zdroj http://odrazedla.heureka.cz/worker-odrazedlo-jd-bug-billy/recenze

[box type=“info“] Krásný design. Bála jsem se, že syn nedosáhne nožičkami na zem, jak tomu bývá u jiných odrážedel, ač jsou určené pro děti od 2 let. Syn má 3 roky, měří 93 cm a jezdí v pohodě od prvního dne, kdy odrážedlo dostal. Má kvalitní držadla řídítek, měkké a pohodlné. Prostě spokojenost. možná bych jen vytkla, že zatáčení je jen mírné (malý „rejd“), brzdičku dětské ručičky momentálně ještě neobejmou. Fidla Přidáno: 1. března 2015[/box]

 Podobná kola a zkušenosti

Podobná kola od stejného výrobce jsou:

  • JD Bug Master Training Bike
  • JD Bug Trainer
  • JD Bug Nanny a Bugie

Pokud máte zkušenosti s odrážedli JD Bug, First bike, Yedoo, Yupee, Čtyřlístek a dalšími, napište nám do diskuse.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *