Kerio Connect – vlastní poštovní úřad

Alternativa pro řešení elektronické pošty je zařízení vlastního celkového poštovního úřadu pomocí softwarové aplikace „Kerio Connect“. Varianta Kerio řeší poštovní úřad (zasílání a přijímání e-mailů), který není hostován u třetích stran, ale je řešen vlastní instalací softwarové aplikace „Kerio Connect“. Instalace poštovního úřadu je umístěna na serveru instalovaném uvnitř společnosti. Tato varianta je nákladnější na prvotní investici (server, software a instalace), ale na rozdíl od hostované služby neplatíte měsíční paušál za používání poštovních schránek.

Demo Kerio Connect

Demonstrační (demo) lze ihned vyzkoušet na http://demo.kerio.com/cs/ nebo

Kerio Connect Administration Kerio Connect Client
Username: admin-cs
Password: kerio
Username: admin-cs
Password: kerio

Ukázka webového klienta

Video ukázka použití webového prohlížeče pro přístup do emailové schránky (účtu) na Kerio Connect.

Ochrana proti špionáži emailů, spamu, virům a útokům

S Kerio Connect je stejně jako u hostované služby firemní komunikace díky odesílání a přijímání šifrovaných zpráv v bezpečí. Šifrování emailových zpráv je jednou z metod ochrany proti špionáži. Ať už přistupujete z webového prohlížeče, mobilního zařízení nebo desktopového klienta jako např. Outlook, vaše komunikace je šifrována a chráněna před hrozbami a útoky zvenku.

Vestavěný antispam v Kerio Connect zabraňuje přijímání nevyžádané pošty. Dále je zde vysoká ochrana proti získávání e-mailových adres a filtrování nevyžádané pošty. Integrovaný antivirus Sophos v Kerio Connect chrání vaší síť před viry, červy, trojskými koňmi a spywaru z příchozích, odchozích i přeposlaných zpráv. Antivirus Sophos je vybaven jedním z nejúčinnějších skenovacích enginů, díky kterému při jediné kontrole zachytí rychle se šířící malware, a to s minimálním dopadem na paměť a výkon systému.

Administrace emailových účtů

Kerio Connect dává administrátorům široce nastavitelnou ochranu uživatelů proti útočníkům zvenčí, kteří se pokoušejí odhalit slabá hesla. Lze blokovat IP adresy útočníků provádějících útok hádáním hesel, případně blokovat uživatelské účty, které se staly cílem útoků, nebo specifikovat lokální klienty, na které se nikdy neuplatní blokování pokusů uhodnutí hesla. Zvláště pokud máte nějaké zapomětlivé uživatele.
Video ukázka administrace poštovního serveru (úřadu) skrze webový prohlížeč.

Demo ukázka administrace email serveru

Zdroj: D.M. www.comes.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *