Obalovací stroj Rotomatic 1700 M2 – 138 palet za hodinu

Rotomatic 1700 M2: Balte rychlostí 138 palet za hodinu

Rychlost hraje důležitou roli. Ovšem pouze tehdy, když rychle provádíte kvalitní práci – tedy pracujete stejně, jako balí ovinovací stroj Rotomatic 1700 M2.

Zatímco běžné ovinovací stroje jsou schopny za hodinu zabalit pouze desítky palet, ovinovací stroj do dopravníkových tratí Rotomatic jich za stejnou dobu zabalí až 138. Oblíbencem mnoha našich klientů se vedle své rychlosti stal také díky tomu, že i při nejvyšší rychlosti balí stejně kvalitně jako ostatní stroje značky Ekobal. I s Rotomaticem se můžete spolehnout na minimalizaci odpadů, snížení provozních nákladů a úsporu balícího materiálu.

138 palet za hodinu? Jak je to možné?

obalovací stroj Automatická ovinovačka paletRotomatic 1700 M2 - obalovací stroj
Obalovací stroj, automatická ovinovačka palet Rotomatic 1700 M2

Rotomatic má jinou technologii balení než většina ovinovacích strojů. Při balení paleta nestojí na točně a není obmotávána vlastním pohybem kolem své osy jako u standardních strojů. V Rotomaticu stojí paleta na dopravníku a je ovíjena fólií rotující okolo palety vysokou rychlostí. Na paletu nepůsobí žádné dynamické síly. To zvyšuje rychlost balení a zlepšuje fixaci palety.

Další vteřiny Rotomatic šetří automatickým spouštěním balícího cyklu při najetí palety do stroje.

Balte, jak chcete. Rotomatic má 20 různých balících programů

Všechna zařízení stroje Rotomatic jsou řízena digitálně. To se týká i průtažného zařízení folie, na němž můžete jednoduše přepínat předepnutí ovinovacích stretch folií v rozmezí od 80 do 290 %. Napětí folie je automaticky regulováno v závislosti na rozměrech konkrétního baleného předmětu.

Rotomatic splní vaše nejrůznější potřeby a požadavky týkající se balení. Nabízí 20 různých programů balení palet. Máte na výběr z možnosti fixovat pouze určitou část palety – střed, horní či dolní okraj. Samozřejmě můžete stroj nastavit na všechny typy balení (jednoduché, křížové, prachotěsné či vlhkotěsné). Dále můžete libovolně nastavovat rychlost, počet otáček, zesílení obalu v určitých výškách a další vlastnosti balení. Vše tak, jak potřebujete.

Fixaci palety a pevnosti obalu pomáhá, že poslední dvě vrstvy zakončené folie jsou svařeny pomocí ukončovacího zařízení.

Rychlosti, kvality a úspor – třech hlavních důvodů pro inovaci ovinovací techniky v pásových dopravnících – dosáhnete jednoduše. A to pořízeními balícího stroje Rotomatic 1700 M2.

autor: Ondřej M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *