Podzimní čištění a zazimování bazénů

Po letní sezóně starost o bazén nekončí. Právě v podzimních měsících je správný čas k čištění bazénů před zazimováním. Pokud řádně vyčistíte bazén již před zimou, čištění bazénu po zimě bude mnohem jednodušší.

čištění dna bazénů strojem
Čištění dna bazénů strojem, zdroj: http://www.vagnerpool.com/

Před zimou se také přesvědčte o tom, zdali není bazén poškozen. Drobné trhlinky ve fólii se totiž mohou v průběhu zimy mnohonásobně zvětšit. Aby se stav vašeho bazénu přes zimu nezhoršoval, přinášíme vám 4 kroky ke správnému zazimování.

Odpusťte vodu do správné úrovně

U většiny plastových bazénů není vhodné vypouštět vodu na zimu úplně. Výrobce vám poradí, jakou hladinu vody máte na zimní měsíce ponechat. Obvykle je nutné odpustit vodu pod vratné trysky. V případě použití zátek na trysky postačí upuštění vody pod sběrač nečistot, tedy skimmer.

Zbavte bazén nečistot pod i nad hladinou

V podzimních měsících se může bazén rychle naplnit listím větvičkami které létají za stromů. Po odpuštění vody bazén vyčistěte pomocí vysavače a síťky na odstraňování nečistot na teleskopické tyči. Očistěte také stěny zapuštěného bazénu nad i pod hladinou speciálním přípravkem. Pozornost věnujte správnému složení vody, které ověříte pomocí testerů. Bazénovou chemií upravte pH vody, její tvrdost i množství chlóru.

Použijte zazimovací přípravek pro údržbu vody

Zazimovací prostředek bazénů zdroj: http://www.vagnerpool.com
Zazimovací prostředek bazénů
zdroj: http://www.vagnerpool.com

Aby voda vydržela v co nejlepší kvalitě přes celou zimu, je vhodné použít zazimovací přípravek. Tyto přípravky účinně brání růstu řas a zamezí zakalení vody.

Zakryjte bazén speciální plachtou

Bazén rozhodně nenechávejte odkrytý, ale přikryjte ho speciální zazimovací plachtou. Plachta ochrání bazén před povětrnostními vlivy, ale také před veškerým vnějším znečištěním a UV zářením.

Autor: Eva Ř.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *