Rodinný krb a kamna

Kamna do domu a rodiny

Co jsou rodinná kamna? Rodinná  kamna mají sloužit všem členům rodiny a zároveň být bezpečná. Rodinná kamna musí dokázat topit jak do místnosti tak i do domu, palivem může být briketa, peleta či dřevo na večerní posezení. Kamna (krbová kamna) mají bezpečnostní sklo které brání plamenům dostat se mimo prostor kamen a zároveň slouží proti vypadnutí špatně umístěného polena. Kamna do rodiny jsou ženu muži i dítě. Muž by neměl mít s údržbou kamen moc starostí, ženu mají kamna zahřát a pohladit po duši pohledu do plamenů a pro dítě jako bezpečná inspirace v nadneseném významu „ke vztahu k přírodě „.

Kamna vyzařují sálavé teplo do prostoru, na rozdíl od kotle. Krbová kamna s kvalitní kontrukcí přívodu vzduchu odvodu kouře a tvaru dokáží účinně využít až 90% spalovaného dřeva či jiného paliva. Kamna i krbová kamna jsou tak díky své efektivitě ideální pro trvale obydlené prostory. Nevýhodou kamen je nutnost přítomnosti při topení. Do kamen je nutno přikládat a vymetat. V nabídce se nachází jednoduchá kamna bez výměníku teplé vody, kamna s výměníkem teplé vody v ústředním topení. Kamna s výměníkem lépe využívá vyzařované teplo a zvyšuje tak efektivitu vytápění.

Kamna jsou však nejen tepelným zdrojem, ale také vybavení bytu. Proto je vhodné pří výběru kamen vybírat nejen podle technických parametrů, ale také podle vzhledu a podle vývodu do komínu (Kamna s horním vývodem do komínu, kamna s bočním vývodem do komínu). Kamna vytváří příjemné teplo domova, světlo z krbových kamen dotváří kouzelnou atmosféru domova. Kamna se rozlišujeme na tyto základní druhy:

Kamna Euroteplo BRUNO I. ROMANTIK

  • kamna brunoInterierová akumulační teplovzdušná kamna s možností vaření na litinové plotýnce
  • Uvnitř kamen jsou vloženy žárobetonové segmenty, které plní akumulační funkci kamen
  • Jednoduchý způsob demontáže segmentů pro snadnější transport kamen Bruno
  • Kamna vybaveny dvoukomorovým CB spalováním
  • Výkon kamen Bruno se reguluje přívodem vzduchu na dvířkách
  • V případě dobrých tahových podmínek doporučujeme nainstalovat teplovzdušný výměník (I – III), tímto se zvýší výkon a účinnost  kamen
  • Krbová kamna Mountfiled
  • vyžito www.kamnakrby.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *