Shrnovací dveře jsou ideální do malých bytů

Na trhu dveří do interiéru, existuje celá řada možností a typů. Typy dveří:

  • jednokřídlé
  • dvou křídlé
  • shrnovací (skládací)
  • posuvné dveře

Využití skladacích dveří

Posuvné a skládací dveře je řešení, které by vyhovuje dispozicím malých bytů . Skládací dveře jsou vhodné do

  • malých bytů
  • garsonek
  • byty s dispozicí 1+kk

mohou být problémy s tím, že běžné dveře zkrátka vyžadují zbytečně velký prostor pro své otevírání. I tento problém má řešení, kterým jsou shrnovací dveře. A právě ty si získávají stále více příznivců, a to právě z řad majitelů bytů, kde je třeba dbát na každý centimetr prostoru, který se dá ušetřit. A to tyto dveře umožní.

Využítí místa skládacích dveří

Jejich princip je samozřejmě velmi jednoduchý, jelikož nezabírají jiné místo, než to, které je mezi futry. Totéž by se sice dalo říci o běžných dveřích, ale pouze v případě, že jsou zavřené. Ty shrnovací dveře totiž i při otevření zůstávají stále ve stejné hranici daného prostoru.

Materiály skládacích dveří

Navíc má případný zájemce na výběr z celé řady různých možností a typů dveří, které trh nabízí. Tím prvním hlediskem jsou určitě materiály, kdy lze zvolit mezi dveřmi koženkovými, případně dveřmi plastovými. Každá možnost má samozřejmě své klady, a to hlavně z hlediska estetického a materiálového. Zatímco o materiálu dveří plastových není nutné diskutovat, ty koženkové jsou vyrobeny ze sololitových lamel, na kterých je právě pro zlepšení vzhledu umístěna ona koženka. Skládací dveře nejsou vhodné pro vytváření tepelných mostů mezi klimatizovanými a vyhřívanými místnostmi.

Prosklené a světlo propustné dveře

První jmenované typy, a to plastové, však umožní nejenom mnohem více barevných kombinací, ale také prosklení, kdy lze získat potřebné soukromí v dané místnosti, ale přesto lze nechat procházet sluneční paprsky a docílit tak denního světla. A možností v jakém rozsahu prosklení použít, je taktéž několik. Stejně jako samotných velikostí, které jsou typizované právě pro většinu používaných rozměrů futer, kam při volbě toho správného perfektně padnou.

Malé byty mívají osoby bydlící samostatně, partnerské páry, novomaželé a mladé rodiny.

2 thoughts on “Shrnovací dveře jsou ideální do malých bytů

  1. Dobrý den! Chtěl bych u Vás koupit/včetně montáže/ plastové skládací dveře bílé či béžové barvy. Jedná se o průchod mezi předsíní a kuchyní. Montáž je do kovového rámu o rozměru 195 x 70 cm. Předem děkuji za odpověď. Jiří Piskáček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *