Uplatnění selfie tyče v domácnosti a dílně

Když se řekne selfie tyč, každému se jistě vybaví fotografování sebe sama. Selfie tyč však může mít i mnohem praktičtější funkci. Dá se totiž velmi dobře využít i ke zkoumání nepřístupných míst.

Selfie tyč na focení chytrými telefony se stala oblíbenou pomůckou milionů lidí po celém světě. Tato velmi šikovná věcička lidem umožňuje pohodlně se fotit z různých úhlů nebo natáčet. Nejen však to. Tyč lze použít jako držák telefonu nebo jako stativ při focení.

Vykoušeli jsme ji

Vyzkoušeli jsme levnou sefie tyč pořízenou v prodejně s nábytkem a domácími potřebami Moebelix. Tady jsou naše zkušenosti:

selfie tyčUchycení mobilního telefonu je řešeno pomocí pružiny, která telefon sevře. Uchycení je tak rychlé. Samotné naklánění telefonu už není tak elegantní. Držák je k tyči uchycen na dvou pantech, každý pant svírá aretační šroubek. Pokud chcete telefon natočit, musíte šroubek povolit a opět dotáhnout. Pokud šroubek málo dotáhnete, telefon má tendenci se mám naklánět či se přímo protáčí. Stejně tak i pogumovaná rukojeť se lehce protáčí.

Tyč lze použít na chytré telefony značky Samsung, LG, Nokia, HTC, Huawei…

Držák na telefon lze odstranit a připevnit k tyči fotoaparát. Uchycení je možné standardizovaným stativovým šroubem o velikosti 1/4 palce (cca 6 mm).

  

Selfie tyč z Moebelixu:

  • Cena 200 kč
  • Tlačítkové ovládání
  • Napojení spouště focení na konektor od sluchátek (jack 3,5 mm)
  • Vhodná pro různé druhy a velikosti telefonů (Samsung, Huawei, Lenovo, HTC, Prestigio, Nokia, LG)
  • Teleskopická (vysunovací) tyč na délku z délky 20cm až 110 cm
  • Naklonění a aretování na všechny strany
  • Stisk tlačítka spustí i LED světlo – možnost přisvícení bleskem
  • modrá rukojeť

Někteří vynalézaví lidé však s pořízením selfie tyče nezůstali jen u pouhého fotografování sebe. Začali tento předmět v případě potřeby používat i na prohledávání míst v bytě,

Pomocník v domě, dílně i garáži

selfie tyč WCSelfie tyč se tak dá využít pokud se potřebujete podívat na nepřístupná místa, při úklidu bytu, při hledání „zatoulaných“ věcí, kontrole zda něco někde nakape atd. . Stačí ji namířit na nepřístupné místo a stisknout spoušť. V případě potřeby si navíc na prohledávaný prostor můžete posvítit LED světlem. Vyfoťte si místa kam nevidíte nebo nedosáhnete – například na vysoké skříně, za toaletou, prostor pod gaučem, pod postelí, za kuchyňskou linkou, do rour a podobně.

V dílně a garáži lze tyč použít stejným způsobem

Šikovná selfie tyč se dá ale i použít pro focení nápravy pod autem nebo motoru vozu. Rychlejší než zvedat auto, je na vyfotit podvozek mobilním telefonem na tyči vašeho auto a zjistit problémy na podvozku, či zda nevytéká chladící brzdová kapalina  do motoru.

Věřte, že budete kolikrát překvapeni, co na fotografii či videozáběrech spatříte.

Přehled držáků na Heureka.cz

<[tooltip text=“Tooltip Text“]
[learn_more caption=“Click here to learn more“]
[box type=“shadow“] Inzerce: Nábytek, Autochemie, Bazény [/box]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *