Jak vybrat svatební kytici

Svatební kytice je důležitá součást každé svatby a proto by ji měla každá nevěsta dobře vybrat. Dobře zvážit jaká svatební kytice právě k ní bude nejvhodnější.

Výběr kytice podle fyziologie nevěsty

Vychází se z postavy, z barvy očí a vlasů, povahy nevěsty a jejím stylu. Z těchto znaků se pak doporučí tvar, barva a kombinace květů, které se hodí do svatební kytice.

K výraznějším nevěstám volíme květy, které jsou výraznější jak tvarem tak i barvou například barva oranžová, červená.

Výběr kytice podle svatebních šatů

svatebni kytice a šatyDůležité jsou také svatební šaty podle kterých se také svatební kytice aranžuje. Důležitá je barva a střih svatebních šatů. K jednoduchým svatebním šatům se hodí jednoduchá svatební kytice, například z kal, růží či fresií. K více zdobným svatebním šatům – princesovým volíme svatební kytice, která bude také více zdobná – zajímavá a bude korespondovat se stylem svatebních šatů.

Výběr kytice podle místa svatby

Nevěsta musí brát také svatební kytici a květinové dekorace přizpůsobit i místu konání svatby. Pro obřad na zámcích nebo v jiných honosných prostorách volíme kaly, růže, orchideje, lilie, anthurie. Pro obřad, který se bude konat louce volíme květiny lučního typu jako je heřmánek, anemone, fresie , kopretiny a jiné drobnější květy.

Podle kytice ostatní dekorace svatby

Od svatební kytice se nadále odvíjejí další svatební dekorace jako je korsáž pro ženicha, kytice pro svědkyni a maminky, aranže na stoly, aranžmá na auto nevěsty a vše také určuje cena.

Příklad svatební kytice z gladiolů

svatebni květina z gladiolů

Autor: Petra Karlová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *