Informace o párty stanech od A do Z

Párty stan detail konstrukce a plachty

O pořízení zahradního párty stanu začíná s přicházející letní sezonou přemýšlet stále více lidí. Pokud se již nemůžete dočkat oblíbeného grilování, svatby či příjemného posezení na čerstvém vzduchu, měli byste si zajistit pohodlné místo, kde budete chráněni před rozmary počasí.

Doba stavby

party stan stavbaCo se délky montáže párty stanu týče, samotný čas se odvíjí od velikosti stanu. Čím menší stan, tím kratší dobu vám zabere jeho sestavení, naopak pořídíte-li si prostornější variantu, počítejte řádově s několika desítkami minut. Montáž párty stanu není složitá a s návodem tento úkol hravě zvládne úplně každý.

Kde jej postavit – vhodné umístění

Největší výhodou zahradních párty stanů je především jejich univerzálnost, díky které je můžete postavit prakticky kdekoli. Podmínkou je rovná plocha, která zajistí stabilitu. Vhodným umístěním je nejen trávník, ale i dlažba, asfalt či jiný pevný povrch, na kterém vám stan bude držet.

Upevnění k zemi

Párty stan detail konstrukce a plachty
Párty stan detail konstrukce a plachty

Budete-li stan stavět na měkkém povrchu (trávník) nebude přichycení zahradního stanu žádný problém. Do měkkého terénu se jednoduše přichytí stanové kolíky. Pokud budete chtít zahradní párty stan postavit na tvrdém povrchu (beton, asfalt, štěrk, dlažba) počítejte s nutností použít speciální přídavnou konstrukci, která je vyrobena z oceli a váží okolo 250 kg.

Materiál stanu

Zahradní párty stany jsou nejčastěji vyráběny z hliníku. Hliníkové konstrukce nejsou těžké, což vám umožní snadnou manipulaci, ale zároveň jsou vyráběny tak, aby dokázaly odolat delšímu mechanickému používání, stejně jako povětrnostním vlivům či rozmarům počasí. Hliníkové konstrukce párty stanů jsou navíc doplněny o ocelové prvky.

Stany s hliníkovou konstrukcí v podobě nůžek se nazývají nůžkové stany. Jsou daleko stabilnější a lépe se s nimi manipuluje. Také se dají velice rychle složit/rozložit. Nůžkové párty stany jsou ovšem o poznání dražší. Pokud tedy chcete stan, který odolá o nějakým těm nepřízním počasí, tak jsou pro Vás nůžkové stany jasnou volbou.

 Rozměry párty stanů

Nabídka párty stanů je více než široká, díky čemuž dokáže uspokojit co možná nejširší spektrum lidí. Ať už hledáte menší stan pro rodinné sešlosti, svatby, nebo je vaším cílem pořídit prostorný kousek, který pohodlně pojme i desítky lidí, věřte, že si jistě přijdete na své. Zahradní stany se dají pořídit v těchto velikostech:

  • 3x3m
  • 3,5×3,5m
  • 3x4m
  • 3x9m
  • 4x4m
  • 4x6m
  • 6,5x9m
  • 6x8m
  • 4×8 m

autor: Milan Pichlík

2 thoughts on “Informace o párty stanech od A do Z

  1. Dobrý den, poptávám stan o velikosti 3×9 metru, barvy zelené a s bočnicemi okolo celého stanu. Děkuji za nabídku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *