Vliv bazénové chemie na pleť

Naše pleť v horkém létě často trpí. Nejen, že je vystavena nebezpečnému UV záření, před kterým se musíme chránit opalovacími krémy. Spoustě z nás navíc vadí také některé bazénové chemikálie. Proto je třeba vždy dobře vybrat, která vám bude vyhovovat než ji použijete do domácího bazénu.

Používejte kyslíkovou chemii místo chlóru

Osvěžení v bazénu miluje v parních letních dnech každý. Ne všichni však dobře snášejí chemii, která se používá, aby zůstala voda průzračně čistá. Pro údržbu bazénu bývají nejčastěji využívány čisticí přípravky na bázi chlóru.

Chlórové čištění vody je poměrně levné, velmi účinné, proto je chlór téměř všude. Používají se různé prostředky, jako jsou chlórové tablety, rychle rozpustný granulát nebo tekuté přípravky, které jsou vhodné do automatického dávkovacího zařízení. Mnohým z nás však přípravky s chlórem vadí, protože vysušují pleť a citlivějším jedincům mohou způsobovat nepříjemné vyrážky.

Alternativou může být kyslíková chemie, která je o něco dražší, ale většina lidí ji snáší lépe. Tyto čističe využívají oxidačních účinků kyslíku, který není zdaleka tolik agresivní, jako chlor. Navíc se zbavíte charakteristického zápachu, který chlor doprovází. Také kyslíkové přípravky jsou prodávány v tabletách, jako granulát nebo v tekuté podobě.

Dávejte pozor na nebezpečné UV záření

Kromě chemie ve vodě může mít negativní vliv na naši pleť také UV záření, které je pod hladinou ještě silnější. Proto je nutné používat dostatečně silné voděodolné opalovací krémy. Po každé koupeli byste se měli znovu namazat, protože účinnost krému se po kontaktu s vodou značně snižuje. Obvykle je to tak i v případě, že výrobce slibuje na obalu opak.

Sluníčko a nanovlákna

V létě obvykle používáme make-up a další líčidla v minimálním množství. Sluníčko se o většinu vyrážek a pupínků postará samo, někdy je však třeba mu trochu pomoci. Aby mohly dívky chodit úplně bez krycího make-upu a měly pěkné fotky klidně i z bazénu, mohou jim dobře posloužit přípravky na bázi nanovláken. Nanovlákna urychlují léčbu akné, pupínků, absorbují hnis a maz a vaše pleť bude díky nim vypadat zkrátka skvěle. Fotky z léta tak můžete bez obav zařadit nejen do rodinného alba, ale publikovat také například na sociální sítě.

autor: Eva Ř.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *