Nerezový komín – jeho výhody

Vsaďte na nerezový komín

Když se řekne komín, pravděpodobně si představíte zděnou klasiku. Takový však nemusí být zdaleka každý komín. Velmi populární jsou v současné době nerezové komíny. Proč zrovna nerez je výhodný a nyní tak oblíbený? Velkou výhodou nerezového komínu jsou vlastnosti:

  • odolnost vůči vlhkosti, vodě
  • odolnost vůči extrémním teplotám 
  • odolnost vůči chemickým látkám.

Nerezový komín a tuhá paliva

kominova-nerezova-vlozkaPředstavte si vytápění plynovým kotlem. Spalováním plynu vzniká pouze málo spalin a nejsou nijak extrémně agresivní, proto není problém spaliny z plynového topení odvádět běžným zděným komínem.

Pokud však používáte topení tuhými palivy, je situace úplně jiná. Spalováním tuhých paliv v krbu nebo kamnech se uvolňuje mnohem větší množství chemicky agresivních spalin. Ty mohou běžný zděný komín vážně poškodit. Proto pokud máte stávající komín v dobrém technickém stavu, doporučujeme použít alespoň nerezovou komínovou vložku na vyvložkování komínu, tím zabráníte přístupu spalin přímo ke zdivu a významně tak prodloužíte životnost komínu. Pokud potřebujete komín úplně nový, vyzkoušejte nerezový komín.

Životnost a manipulace s nerez komíny

Nerezové komíny mají díky svým praktickým vlastnostem velmi dlouhou životnost, můžete se spolehnout na jejich trvanlivost, pevnost a odolnost. Díky tomu, že nerezová ocel je velmi lehká, se nerezové komíny snadno instalují a umožňují také jednoduchou a rychlou manipulaci. Mnohým vyhovuje především vysoká variabilita nerezových komínů. Nerezové komíny se vyrábí v mnoha různých provedeních a tvarech, každý si může komín sestavit podle vlastních představ, protože se skládá z jednotlivých dílů, které se na sebe snadno poskládají a vytvoří komínové potrubí pro odvod spalin. Pokud stavíte či rekonstruujete dům je nerez komín jednou z možných variant.

autor: Ing. Pavel Dohnal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *