Proč si k životu vybrat právě Plzeň?

Chcete si koupit vlastní dům? Nebo budete v dohledné době stavět, jen ještě nevíte, kde přesně? Plzeňský kraj byl v roce 2014 vyhlášen nejlepším místem pro život v Čechách. Bydlí se tu prvotřídně a ceny nemovitostí tu zatím nevyšplhaly na odpovídající výši. Prostě ideální lokalita.

Bydlení v metropoli západních Čech

Plzeň je známé pivovarnické město nacházející se na západě Čech. Svým obyvatelům nabízí mnoho možností, jak trávit volný i pracovní čas, ale netrpí přitom tolika nešvary metropole. Místo anonymní Prahy se tak ocitnete ve městě, kde to nejenže „máte všude kousek“, ale často tu natrefíte i na své známé.

Bydlení v kultuře

V Plzni je mnoho obchodů, pracovních příležitostí, kulturních památek i přírodních krás. A pokud jde o kulturu, té se v poslední době obzvlášť daří.

zdroj: www.plzen2015.cz
zdroj: www.plzen2015.cz

Město proslulé pivem se v roce 2015 dokonce honosí titulem Evropského hlavního města kultury. Během letošního roku se tu tak pořádá více než 600 akcí. Konají se tu nejrůznější koncerty, výstavy, divadelní hry, akce ve veřejném prostoru a další umělecká vystoupení. Není tak divu, že domy na prodej v Plzni a v okolí mizí z nabídky rychlostí blesku. Tady se zkrátka skvěle žije.

Domy nové i staré, v rušném centru i klidném okolí

V nabídce realitní kanceláře v Plzni najdete domy jak v centru města, kde to žije ve dne i v noci, tak i v okolních oblastech, kde si přijdou na své milovníci klidnější zábavy. Je tak pouze na vás, jestli upřednostňujete bydlení ve staré zástavbě, nebo příští léto plánujete polehávat na zahrádce u své novostavby.

zdroj: http://aplikace.plzen.eu/gis/mapaf.asp?r=8
zdroj: http://aplikace.plzen.eu/gis/mapaf.asp?r=8

A pokud byste si z nabídky přeci jen nevybrali, můžete se pustit do vlastního projektu a postavit si dům přesně k obrazu svému. Zde je seznam stavebních úřadů v Plzni a okolí.

V okolí Plzně je mnoho skvělých lokalit, které nabízejí pozemky na prodej. Jen nesmíte váhat příliš dlouho. Například takové pozemky Letkov jdou čím dál víc na dračku. Pokud vás tak některé místo zaujme natolik, že už si budete v hlavě představovat, kam byste umístili houpačku nebo bazén, ozvěte se realitní kanceláři co nejdříve. Nebude vás pak později mrzet, že se ve „vašem“ bazénu koupe někdo jiný.

autor: Přemek Ondra, pubec.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *