PVC trubky a jejich všestranné využití

Potrubní systémy, které jsou odolné vůči působení chemických látek, snadno se instalují a dokonale se přizpůsobí vašim požadavkům. To jsou PVC trubky, jež se hodí pro širokou škálu realizací.

Složení PVC trubek

PVC-U je univerzální materiál, který představuje optimální volbu co do vynaložení finančních prostředků, ovšem s důrazem na kvalitu a užitnou hodnotu. Trubky a tvarovky z PVC-U neboli neměkčeného polyvinylchloridu jsou vyráběny bez příměsí regenerátů a neobsahují žádná změkčovadla a plnidla.

Proč zvolit PVC trubky?

zdroj: pixabay.com
zdroj: pixabay.com

PVC trubky, jež jsou bezešvé, hladké a bez hrdel, vynikají zejména těmito vlastnostmi:

  • Jednoduché spojování: PVC trubky s lepenými spoji se snadno a rychle instalují.
  • Vysoká odolnost vůči chemikáliím a korozi: PVC trubky odolávají působení většiny louhů a kyselin, tudíž jsou vhodné také pro vedení a skladování agresivních kapalin.
  • Univerzální použití: PVC trubky lze použít při nejrůznějších typech realizací, ať už průmyslových, nebo soukromých.
  • Široký sortiment: Nabídka PVC trubek dokáže pokrýt celou škálu potřeb, neboť trubky jsou dostupné v několika tlakových řadách tak, aby vydržely předpokládané tlakové namáhání, a rovněž jsou nabízeny v různých světlostech.

Kde lze PVC trubky použít?

Využití PVC trubek je díky jejich vlastnostem mimořádně široké. V první řadě najdou své využití v nejrůznějších odvětvích, od chemického průmyslu přes průmysl elektrotechnický až po úpravny a rozvodny vody. Ovšem ani jejich použití v domácnosti nelze opominout. Obecně je lze použít v případech, kdy je kladen velký důraz na chemickou a mechanickou odolnost. A kde všude tedy můžete bez obav dát přednost spolehlivým PVC trubkám:

  • Vodovodní potrubí
  • Odpadní potrubí
  • Průmyslová potrubí a stavba přístrojů
  • Zavzdušňovací potrubí odpadních systémů
  • Odvod dešťové vody
  • Větrání v domácnostech

Nezbytné příslušenství k PVC trubkám

zdroj: pixabay.com
zdroj: pixabay.com

Součástí nabídky PVC trubek je rovněž užitečné příslušenství, díky němuž vytvoříte kompletní potrubní systém na míru vašim potřebám a specifikům každého jednotlivého projektu. Jedná se zejména o tvarovky, kohouty, ventily, ruční a automatické armatury a další potřebné prvky pro konstrukci PVC potrubí.

Pro použití v potravinářském průmyslu jsou potom vhodným adeptem speciální transparentní trubky.

Na webových stránkách www.georgefischer.cz firmy GEORG FISCHER +GF+ naleznete nejen široký sortiment PVC trubek, ale vyškolení prodejci vám rádi poradí s jejich výběrem a poskytnou vám podrobné technické informace a specifikace.

autor: David M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *