Vana Ravak ROSA – recenze

Pokud rekonstruujeme koupelnu, velmi často máme dilema spojené s tím, zda vanu, nebo sprchový kout. Pokud se nakonec rozhodneme pro první možnost, je vhodné vanu vybírat hlavně podle našeho vkusu, velikosti, ale i zkušenosti ostatních. Mezi nejoblíbenější vany dnes patří asymetrická vana Ravak ROSA, rozhodli jsme se ji také vyzkoušet a přinášíme vám recenzi toho, jak do  padla její kvalita z našeho pohledu.

Velikost a tvarování

vana-tn_rosaZačneme-li vnějším tvarem vany, potom neočekávejte nic netradičního. Jedná se o standardní rohovou vanu s dvěma rovnými stranami, které jsou spojeny jemným obloukovým tvarem. Ten nijak výrazně nevybočuje do prostoru koupelny a tak nemusíte mít obavu z výrazného záboru místa v koupelně. Konkrétní rozměry vany jsou 150 x 105 centimetrů, což umožní osazení i do menších koupelen.

Co jistě potěší, to je určitě i vnitřní tvarování, kde nechybí především oblé tvary. V hlavní koupací části vás určitě zaujme oblast určená k možnosti pohodlně si opřít hlavu, ale stejně tak oblast určená pro položení mýdel a dalších hygienických prostředků.

Materiál vany

vana-ravak-rasa

Tím hlavním materiálem, ze kterého je vyrobena, je akrylát. Ten určitě zaujme příjemným vzhledem, který vaně dodává na celkovém luxusu, ačkoliv reálně spadá do segmentu těch levnějších. Materiál potěší i tím, že ani po napuštění vodou není nijak výrazně kluzký. Stejně tak zaujme i svou odolností, což oceníte v případě, kdy do vany omylem upustíte těžší nebo tvrdší předmět.

Variabilita použití

V rámci tohoto testování jsme byli překvapení možností použití nejenom k běžnému mytí, ale také k možnosti sprchování, a to aniž by voda ze sprchy končila jinde, než by měla. Velmi nás ale překvapila i možnost osadit tuto vanu  hydromasážním systémem.

Cena vany

Ačkoliv vana Ravak ROSA překypuje pozitivy, rozhodně se není třeba bát vysoké ceny. V tomto směru je tou původní suma 8 290 korun českých. Sehnat se však dá i s 25 procentní slevou, a to za částku 6 220 Kčkonkrétně ZDE. I to je jeden z dobrých argumentů, proč si ji koupit.

autor recenze: Petr Myšák

vana-ravak-rosa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *