Jak vyčistit kovové a ocelové konstrukce

Jak vyčistit kovové a ocelové konstrukce od nečistot a zbavit se koroze?

Působení dešťů, změn teplot, neustálé vlhkosti i drobných nárazů bohužel žádné kovové konstrukci nepomáhá. Kovové konstrukce ale vždy plní důležité úkoly, ať už jsou postaveny za jakýmkoliv účelem. Je tedy třeba je udržovat v absolutní kondici a hlavně čisté a bez koroze. Jak tohle čištění a odstranění koroze ale zajistit?

Na smirkový papír zapomeňte a využijte raději profesionály s moderní technikou

Pokud byste chtěli kovové konstrukce vyčistit vlastními silami, jedná se o zdlouhavý proces, který je u složitějších a větších konstrukcí prakticky nemožné provádět. Vždy je lepší se obrátit na specialisty v oblasti čištění kovů, kteří mají zkušenosti a hlavně potřebnou technologii. Přesně takovým specialistou je na našem trhu společnost ARS-AXIOM REAL. Jaké technologie v oblasti čištění kovů nabízí?

Suchou metodou – pískování

Pískování kovu patří mezi nejvyužívanější druhy čištění kovových konstrukcí a povrchů. Jedná se o abrazivní metodu, při které jsou na povrch kovu tryskány velmi jemné částečky pod velkým tlakem. Pískování je obecně bráno, jako velmi prašná metoda čištění kovů. U starších technologií to opravdu platí a při čištění pískováním vzniká opravdu velké množství prachu. Firma ARS-AXIOM REAL ovšem využívá k pískování moderní technologii, která prašnosti účinně brání.

čištění ocelové konstrukce

Moderní systém TORBO

Tryskání povrchů TORBO je moderní a velmi účinnou variantou čištění pomocí tryskání. Jedná se o profesionální německé systémy, které dokáží snížit prašnost až o 95%. Čištění probíhá proudem směsi písku s vodou proudem stlačeného vzduchu. To je hlavní předností této technologie.

odstranění vrchní barvy fasády

Odstranění nátěrů pomocí tryskání

Tryskání kovů je také využívanou variantou, zejména v oblasti odstranění starých nátěrů nebo rozrostlé koroze. Tryskáním kovu je připraven ideální podklad pro nový nátěr. I s touto variantou čištění kovů má společnost ARS-AXIOM REAL dlouholeté zkušenosti a využívá k němu moderní techniky a technologie. A jak si ARS-AXIOM REAL dokáže poradit se špinavými fasádami nebo graffiti se dozvíte zde.

Zajímá vás, jak tryskání ocelových konstrukcí vypadá v praxi? Podívejte se na toto video:

autor: Karel J.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *