Jarní úklid zahrady

S tím, jak se blíží nová sezóna, se blíží i jarní úklid zahrady. Pokud se vám do toho zrovna dvakrát nechce, můžete tuto činnost nechat na profesionálních úklidových firmách. Divili byste se, jaké komplexní služby dnes nabízejí.

Všichni ti co mají dům se zahradou, dobře vědí, že to není pouze radost, ale i starost. A to obzvláště po období, kdy na vaší zahradě vládla královna zima. Jarní úklid zahrady nejčastěji zahrnuje:

1. Větvě, listí

Jarní úklid zahrady obvykle začíná prořezáváním a zastřiháváním dřevin, po kterém vám na zahradě zbude mnoho větví.

Následuje shrabání starého a plesnivějícího listí, pročesávání trávníku (vertikutace), čištění chodníčků, hnojení, případná úprava poškozeného povrchu apod.

2. Čištění bazénu

Pokud máte na zahradě i bazén, nečeká vás na ní pouze čištění travnatých ploch.

Pokud jste bazén před zazimováním vyčistili důkladně, vodu ošetřili a plochu dobře zakryli, zvládnete jarní úklid bazénu levou zadní. Stačí, když očistíte stěny nad hladinou a poté dopustíte vodu. Jestliže jste však bazén zazimovali narychlo, čeká vás podstatně více práce.

3. Bazénová chemie

Pokud jste časově indisponovaní, můžete si opět najmout úklidovou firmu, která se specializuje i na čistění bazénů. V opačném případě se do údržby bazénu můžete pustit sami.  Je třeba si však uvědomit, že pravidelná údržba bazénu není pouze o odstraňování nečistot z hladiny bazénu. Tento proces zahrnuje také čištění okrajů bazénu, jeho dna, stěn, dezinfekci vody, úpravu vody apod.


 Bazénové čističe

Firmy s bazénovou technologií dnes mají pro péči o bazénovou vodu k dispozici různé produkty, jako například automatické čistící roboty či ruční bazénové kartáče. Účinným prostředkem pro udržení čistého bazénu je ale i bazénová chemie, plovoucí dávkovače, klasické bazénové síťky či poloautomatické vysavače, které se postarají o optimální hodnoty ph vody a chlóru.

Pokud v množství bazénových čističů špatně orientujete, obraťte se na firmu s bazénovou technologií. S medicínou pro váš bazén vám tito profesionálové rádi poradí.

Úklidová firma na údržbu zahrad

Pro mnoho lidí je jarní úklid zahrady radost a relaxace. Na druhou stranu je i řada těch, kteří jsou časově velmi vytížení, a co se týče jarního úklidu zahrady, vysiluje je na to jen pouhá myšlenka.

V takovém případě se vyplatí objednat si úklidovou firmu která se stará o zahrady. Ty opravdu dobré se specializují nejen na úklid nemovitostí, ale i na údržbu zeleně, zahrad a parků.

Součástí služeb úklidových firem je nejen péče o trávník, jako je zavlažování trávníku, sekání trávy, odstranění mechů, kropení, hnojení trávníku či zavlažování listí. Údržba zahrad úklidovou firmou zahrnuje například i kácení stromů a odstranění náletových dřevin včetně kořenových systémů.

Je paradoxem, že ty nejlepší úklidové firmy dnes již připomínají samotné zahradní firmy. Naplní jejich práce je i příprava podkladu pro výsev travin, zrytí a srovnání pozemku kultivátorem nebo těžší mechanizací.

Po dohodě s majiteli dokonce úklidové firmy provádí i realizace zahrad, parků či jiných zelených ploch dle návrhů.

obrázek: pixabay.com/

autor: Eva

2 thoughts on “Jarní úklid zahrady

  1. dotaz
    Mám „drtičku“ na větve (vypadávají hodně jemné kousky dřeva,které lze využít) a mám otupené drtící kotouče,co dál,nějaké tel.číslo,kontakt na osobu určenou a fundovanou k této problematice?
    děkujji za odpověď
    KVAPIL R. mikulov N/M 692 01

  2. V

    Mám „drtičku“ na větve (vypadávají hodně jemné kousky dřeva,které lze využít) a mám otupené drtící kotouče,co dál,nějaké tel.číslo,kontakt na osobu určenou a fundovanou k této problematice?
    děkujji za odpověď
    KVAPIL R. mikulov N/M 692 01

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *